Jump to content

Voigtlaender VM/E Close Focus Lens Adapter for E mount has play


Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Hello I just received my  Voigtlaender VM/E Close FocusLens Adapter for E mount ( Sony a9II) but once mounted there is a very little play between the lens and the adapter. Does anyone in here have any experience with that  adapter as far as a little play? I ordered another one to compare but I 'm wondering if it is a common problem Voigtlaender? 

Link to post
Share on other sites

It

18 minutes ago, lct said:

Very little play on mine too but hardly more than on the Novoflex adapter. Just noticed it after 5 years of use. I would not worry about that.

Thank you very much! I’ll compare the second one I have ordered and keep one then. Waiting to see the M11!

Link to post
Share on other sites

5 hours ago, lct said:

Very little play on mine too but hardly more than on the Novoflex adapter. Just noticed it after 5 years of use. I would not worry about that.

Same with my one. 

My Hoage close focus adapter for the L-mount also is without play.

Link to post
Share on other sites

Posted (edited)

Advertisement (gone after registration)

3 hours ago, Pompo Bresciani said:

despite the low price!

No red dot of course.😏 

The adapter is somewhat too thin, so it focusses on infinity by the end of the scale, not at. No big problem in case of an LCD/EVF camera.

Edited by jankap
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...