Jump to content
Brle

Leica R5 - aperture lever

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Hello everyone,
Please help, I have a leica r5 but when shooting the lens does not close the aperture. I put aperture 8 but when the shutter is released it does not close on aperture 8 (
shutting wide open only). The lens is summicron 50,V2 and Vario Elmar.
Depth of field lever works well and smoothly and then closes on the set aperture. In the picture you can see which lever is the problem. Battery new, and the camera is in excellent condition!
There is a solution or just a service.

Thank you
Boris
Sorry for the bad English

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome to the forum. I’m sorry that  I have to reply negatively. AFAIK it is impossible to repair and if it were it would be too expensive. There are no spare parts and it is quite a bit of work.
If an R camera breaks down the best thing to do is to buy another one. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Boris.

I also echo Jaapv advice, as a long time Leica user since 1973 I still own several R models it's a pity that Leica turned it's back on us R users , they sold off all the parts.

 And don't want anything to do with us anymore except spend more of our money on their OVER PRICED items.

You can buy R cameras pretty cheap now so that might be your best solution.

For some consolation,  M9 owners will be in the same situation no parts or very expensive to repair, at least Leica is offering some compensation by offering a deal on a newer model.

This wasn't offered to us R owners when Leica announced that they are going to discontinue the R system.

Good Luck.

PS, You can still put Leica R cameras to good use.

 

      Edited by hamey

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Boris!

 

Well, I had the same problem 2 of my R cameras and I wrote some information about it on the german forum. You can probably get it translated.

 

 

 

Good luck,,Torsten

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, wagner said:

Hi Boris!

 

Well, I had the same problem 2 of my R cameras and I wrote some information about it on the german forum. You can probably get it translated.

 

 

 

Good luck,,Torsten

 

Danke,

I understand German, this seems like a good idea to me. Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...