Jump to content
Sign in to follow this  
frame-it

anyone installed FW 3.7 yet ?

Recommended Posts

Nope, but I haven't stressed it.  Shot some video to see what the L-Log looked like.  That reminded me to go back to basics and learn how to get good video, but the camera worked fine.  

There is another thread for better examples.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed onto my SL. Camera freezes now on playback. On/Off switch doesn't unfreeze it. Only way around it is to pull the battery. Would not recommend installing on SL. Going to contact Leica tomorrow to see what they say.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Let's hope you made some error during installation.  If your Leica shop is able to reset the camera and a second installation solves the problem, please let us know. I haven't encountered your problem after updating both of my SLs. using each one, and displaying the results on the LCD.

edit:  Something to try before going back to Leica -- assuming that the camera still starts normally and your problems start when pushing the play button --

start it up and see which firmware it thinks it is running.  If it says 3.6, then install 3.7 again.  Maybe this time it will settle down properly.

Edited by scott kirkpatrick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Playback suggests the card might be doing something wrong. Try a different one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Echoben said:

I installed onto my SL. Camera freezes now on playback. On/Off switch doesn't unfreeze it. Only way around it is to pull the battery. Would not recommend installing on SL. Going to contact Leica tomorrow to see what they say.

 

2 hours ago, Exodies said:

Playback suggests the card might be doing something wrong. Try a different one.

Agree with Exodies, could be a card issue. I had very similar issues with my CL brand new out of the box -freezing on playback  & only battery removal would work.

It turned out that it was card issue (Panasonic), the problem disappeared when I used a different card (Lexar). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Advertisement (gone after registration)

Thanks for the tips. Turns out I didn't delete the firmware update file from the root directory and when deleted, problem went away. Reformatted cards anyway and things seem to be back to normal. Minor panic alleviated. Much Appreciation for all the quick advice.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Echoben said:

Thanks for the tips. Turns out I didn't delete the firmware update file from the root directory and when deleted, problem went away. 

I think the folks who blame the card are most likely right.  I don't always delete the firmware update and in fact I put it onto a card in current use to ensure continuity in file numbering.  Anyway, glad the problem went away.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By LUF Admin
      Leica Camera hat eine neue Firmware f√ľr die¬†Leica SL (Type 601) vorgestellt:
      Kompatibilit√§t mit existierenden und zuk√ľnftigen Objektiven von L-Mount Allianz Partnern
      Verbesserung der Kompatibilit√§t mit Objektiven, die einen Schalter zur Fokusbegrenzung haben. Verbesserung der Kompatibilit√§t mit Objektiven, die einen Schalter zur Auswahl der optischen Bildstabilisierung haben. Verbesserung der Kompatibilit√§t mit Objektiven, die einen Blendenring haben. Verbesserung der Ausl√∂severz√∂gerung in Gegenlichtsituationen. Die Firmware-Version von Leica L-Adaptern wird im Kamera Men√ľ angezeigt. Verbesserung der Kompatibilit√§t mit aktuellen und zuk√ľnftigen L-Mount Objektiven von Leica sowie mit Objektiven unserer L-Mount Allianz-Partner. Video Performance
      Verbesserter L-Log, der die aktuellsten Entwicklungen im Bereich Video-Nachbearbeitung enth√§lt. Dadurch sind SL und SL2 mit dem gleichen L-Log verwendbar. ¬Ľ Leica SL Firmware 3.7 Download Seite
    • By LUF Admin
      Leica Camera has released a new firmware update for the Leica SL (Type 601):
      Compatibility with existing and upcoming lenses from L-Mount Alliance partners
      Improvement on compatibility with lenses that are equipped with a focus limiter switch. Improvement on compatibility with lenses that are equipped with an O.I.S. mode switch. Improvement on compatibility with lenses that are equipped with an aperture ring. Improvement on shutter lag in bright situations. Adapters firmware version is now shown in camera menu. Further improvement on compatibility with existing and upcoming lenses from L-Mount Alliance partners. Video performance
      Improved L-Log, which contains the latest developments on video post-production. Thus, SL and SL2 can be used with the same L-Log. ¬Ľ Leica SL Firmware 3.7 Download Page
    • By KenBennett
      Just installed the new Q2 firmware. Writing to the SD card is significantly improved. The buffer hasn't improved, of course, so I still get only 9 fast DNG+JPEG photos before the camera stops shooting, but instead of ~20 sec to finish writing, now it's <10 seconds. The card is a Sandisk Extreme Pro 300 mb/sec 64 GB. 
      I had never saved my settings as a User Profile, so I lost them. (Hint, when the camera asks if you would like to save your user settings before doing the firmware upgrade, it's NOT going to tell you that you don't have any.  ) Now I get to spend the next 30 minutes trying to recreate my settings. Sigh. 
       
    • By frame-it
      a few quick tests after finally getting the adapter..all shots with full extension ..i think its 30mm ?
      SL + 90mm APO Summicron M + Macro Adapter M

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. Hallo Gast! Du willst die Bilder sehen? Einfach registrieren oder anmelden!  
    • By NRKstudio
      Hate to say the SL2 video capabilities are seriously flawed at 4K recording and C4K.  See the picture below.  The main issues I ran into during a full day of video use (With the 50 APO SL and 35/1.2 Art):
      1. ¬†4K recording can only occur for 5¬†minutes or less on a full battery before error message ‚Äúbattery level too low for 4K recording‚ÄĚ. ¬†(Changed batteries and encountered same issue so it‚Äôs not the battery)
      2.  C4K recording restricts AF usage, limited to only manual focus with the Sigma 35/1.2. 
      3. All AF capabilities during recording are very slow to focus, unable to switch faces during face/body¬†detection (in the rare case it captures a face), the AF box may at times capture 2-3 bodies and choose to ‚Äúaverage‚ÄĚ the focus distance. ¬†
      4.  No compressed 4K recording at 50mbps or less.  
      5.  Video Focus peaking’s highlighted/colored areas do not match still focus peaking highlighted areas.  
      6.  No way to magnify the video during capture to check focus.  
       
      Unfortunately the error message for battery doesn’t show up until 30 seconds after you hit record video.  So it ruined a nice Xmas morning moment with the family, when I set up the tripod, hit record, then joined the wife/baby.  5 minutes later, I check the camera and only 30 seconds or less were recorded and the moment gone.  Last year my A7r3 recorded 4K full width of sensor till the battery went to 0%.  AF easily moved from eye to eye of subjects, focus peaking was accurate and easily seen, and it held tons of video in a UHS-1 SD Card.  
       
      For a camera that touts it video recording, my iPhone did better (actually much better), and then I had to grab my xpro3 for the rest of the day.  
       
      how did Leica release a camera with such terrible firmware?? ASIDE from video, just off the top of my head, I recall: terrible accuracy and reliability issues with AF-c tracking, complete lack of eye-AF all together, blurry EVF view in magnified mode for AF-s and manual focus, no AF-s abilities at all while in magnified live view,  terrible reliability with tethering (can’t tether to an iPad with two SD cards in the camera due to a firmware bug),  nonlinear focusing in manual focus on the Summicron SL lenses.  That’s all I encountered, im sure there’s more to report.  I haven’t encountered a small percentage of such obvious firmware issues with the xpro3, a7r3, A7r4, Nikon z7, or gfx50r.  

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. Hallo Gast! Du willst die Bilder sehen? Einfach registrieren oder anmelden!
  • Recently Browsing ¬†¬†0 members

    No registered users viewing this page.

√ó
√ó
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue., Read more about our Privacy Policy