Jump to content
Ravi

Holiday Help! - CL frozen

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

I hope someone can help, I am currently on holiday in the Far East and my camera (Leica CL) has suddenly died.

i was using it last night and toggling the play button and shutter button between taking a couple of sunset shots with different settings and then looking at them through the viewfinder. 

All of a sudden the camera displays went off and wouldn’t switch back on. 

I recharged the battery, and after reinserting the following morning it is still the same. 

As I turn the camera on the little led at the bottom rear of the camera flashes once in red but then - nothing. 

Nothing has physically happened to the camera, it’s as if the software has frozen or crashed.

does anyone know of any button combination to press (like you can with an iPhone) which can reset the software?

i have read the manual but can’t find anything and emailed Leica but am waiting for a reply. 

Would be grateful for any advice, we still have a week of our holiday left!!

Many thanks. 

Ravi. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Take out the SD card and try using a new one. It appears that the card has died on you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

If not that, take out the battery and leave overnight before reinserting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks to you both for this. I had already done jaapv’s suggestion but have just tried dau’s  

I didn’t have another SD card so I borrowed my sons from his Sony A7. 

This does seem to have kicked camera into life and i was initially very optimistic. 

I got the original little “welcome to your CL” animation start up and it invited me to set the time and date. 

However it wouldn’t actually let me set anything on that screen (date format or time) 

it then said the SD card was locked (but it wasn’t) and I tried my original SD card again and this time got the same SD card locked message. 

I clicked the shutter release and I was able to see thru the VF but the f number wasn’t displaying and turning the Setting wheels didnt help

it also wouldn’t autofocus

the image through the VF looked a little green which was odd.  

The camera was now getting a little warm and so I switched it off and it did not immediately switch off and I got a white screen on the rear display.  I Removed the battery and the screen then went dark  

I have attached a picture. 

I shall leave it till tomorrow and see if that makes any difference but I think something has gone wrong with it  although I really can’t think why  

Typical it has to happen the first time I take it abroad!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

looks terminal. Similar green noise happened to my SL.  I had to use Australian consumer law to get mine replaced. is it still under warranty?

Edited by hillavoider

Share this post


Link to post
Share on other sites

That would be quite distressing. Please provide follow-up as you work through this problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Advertisement (gone after registration)

Thankfully I have a warranty card (dated last August) and the camera has been registered  on the Leica website so I am hopeful that Leica will address this if I have no joy tomorrow morning  

The Leica forum is obviously full of caring, sympathetic individuals, for which I am grateful. 

I will indeed keep you posted if the camera needs to be returned which I will attend to on my return to the uk.

We are in Koh Samui at the moment and will be returning to Bangkok for 24 hours before returning home to the uk - I wonder if I should go to the Leica store there?

thank you all for your concern, my wife is fascinated!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...