Jump to content

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

I downloaded the june 2019 versions of the manual and the quick start guide and noticed that both have now white covers instead of the traditional black. 

But most importantly both mention firmware 3.0, but the site only has 2.2 

Anyone knows anything about it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@JC Exec you just touch gold ! Thanks !

The white cover is just for the quick start sheets. Not the full manual which as never been updated since November 2017. 

You are looking at the updated Quick start of June 2019 ! Featuring all firmware 3.0 assets. 

With program video mode, there is a new Aperture priority video mode. Finally ! 

 

Edited by nicci78

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry it is in French. But A video means aperture priority video mode (aperture choice and exposure compensation)

P video stands for program video mode (only exposure compensation)

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, nicci78 said:

The white cover is just for the quick start sheets. Not the full manual which as never been updated since November 2017.

Both are dated June 2019 and refer to firmware 3.0 now:
https://en.leica-camera.com/content/download/146371/2480317/version/4/file/CL_EN.pdf
https://en.leica-camera.com/content/download/145891/2474206/version/4/file/CL_EN_Quickstart.pdf

Share this post


Link to post
Share on other sites

The most recent release of the Leica CL instruction manual (English version) is listed as being June 2019. I don't see any firmware release past v2.1 on the Leica website as yet. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

maybe some last minute technical issue. Or they just thought that it was not wise to release firmware update just before holidays ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Similar Content

    • By Bobster
      Since updating to firmware 3.1 for the Leica CL the auto ISO function has failed.  There is provision to set both a maximum ISO and a minimum shutter speed. The new firmware will honor the former but fails to impose the minimum shutter speed.  For example, I have a user setting for telephoto that I use when I have the 55mm-135mm lens on the CL.  I have it set to a minimum of 1/125 sec so that the long lens has less chance to blur the shot.  The camera no longer recognizes the limitation and will attempt pictures at significantly slower shutter speeds.  Have others experienced this?
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue., Read more about our Privacy Policy