Jump to content
Sign in to follow this  
leoskkang

Leica MP

Recommended Posts

When my MP is shaken (without a lens) I can hear something is moving around inside the body. It is as if a ball is moving sideways. Is this normal?

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, 250swb said:

Yes.

Really?  Not with my MP - but there again my hearing is not good at the moment (am waiting for new hearing aids...).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just tried mine - if I hold the strap so the attachment points don't make noise, mine is silent if I give it a little shake.  Do you have film loaded?  Mine does, and I could see how that would dampen movement on potentially mobile internal parts. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/15/2019 at 3:16 PM, Jon Glass said:

Do you have film loaded?  

Are you saying people don't have film loaded?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/16/2019 at 1:02 PM, 250swb said:

Are you saying people don't have film loaded?

No.  I am inquiring if, at the time of the aforementioned camera shake, when the phenomenon of a noise (not unlike that of a ball rolling around inside of the body) is being observed, there is film loaded into the camera.

 

On 3/16/2019 at 1:14 PM, Pyrogallol said:

I have heard a rumour that some people don’t  use film, but that can’t be right.

Agreed.  Inconceivable.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/14/2019 at 11:52 PM, leoskkang said:

When my MP is shaken (without a lens) I can hear something is moving around inside the body. It is as if a ball is moving sideways. Is this normal?

It's probably the sound the rangefinder makes when it's being shaken out of alignment.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 hours ago, Ouroboros said:

It's probably the sound the rangefinder makes when it's being shaken out of alignment.

 

Lol

 

question: do you have a body cap on? If not, it’s probably that lever that the lens cam pushes against. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/17/2019 at 7:02 AM, 250swb said:

Are you saying people don't have film loaded?

Of course, how do you fondle your MP and take dozens of shutter actuations every day if you've got film loaded?? Silly.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, leoskkang said:

When to Leica Mayfair and a technician found a problem. Sent to Wetzlar... 

I'm sorry to hear that!  Hopefully it's an easy and quick repair.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...