Jump to content

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

Silly me! The problem I mention below may hit others and it has a trivial solution: UNLOCK THE SD CARD

 

I followed the instructions in an email to download the latest firmware update "LEICA M FIRMWARE – Version 2.0.2.5 ". I downloaded the update and the instructions pdf. As instructed, I formatted my SD card and loaded that into my computer, a MacBook Pro, using the SD card reader integral to the computer. When I try to move the update file "M_240-2.0.2.5.FW" into the top level of the card, I get a symbol showing that it can't be moved (the international Do Not Enter symbol). When I try to download the file directly into the card, the download proceeds and finishes, but nothing is on the card. Just to be sure of that, I inserted the card into the camera and turned it on as per the update instructions, but was told the file wasn't there. Any ideas how to fix this problem? I successfully did the previous firmware update with this same computer. Is there a problem because it's a Mac?

Edited by rajahornstein
Link to post
Share on other sites

Yeah...This is becoming infuriating to me at this point. I've got the "M_240-2.0.2.5.FW" file in what SHOULD be the top level of card....There's the DCIM folder, and this file sits right underneath it....turn on cam, Nothing happens...no prompts. Reformatted, added file to the DCIM filer itself....sits right under the Leica100 or whatever it is folder....insert into cam, turn on....no update prompts. Finally, reformat it again, stick the M_240-2.0.2.5.FW file into that "---100" folder....restart....still nothing. Any advice here would be greatly appreciated.

Link to post
Share on other sites

Advertisement (gone after registration)

Yeah...This is becoming infuriating to me at this point. I've got the "M_240-2.0.2.5.FW" file in what SHOULD be the top level of card....There's the DCIM folder, and this file sits right underneath it....turn on cam, Nothing happens...no prompts. Reformatted, added file to the DCIM filer itself....sits right under the Leica100 or whatever it is folder....insert into cam, turn on....no update prompts. Finally, reformat it again, stick the M_240-2.0.2.5.FW file into that "---100" folder....restart....still nothing. Any advice here would be greatly appreciated.

Are you using the .upd file?

 

http://www.l-camera-forum.com/topic/155372-instructions-for-updating-leica-camera-firmware/

 

Jeff

Link to post
Share on other sites

Do you press the info button whilst switching on the camera? That is essential. Nor should the file be in the DCIM folder. In fact, the folder should not even be there as you are supposed to format the card before copying the update file (but in practice it does not harm)

Link to post
Share on other sites

Do you press the info button whilst switching on the camera? That is essential. Nor should the file be in the DCIM folder. In fact, the folder should not even be there as you are supposed to format the card before copying the update file (but in practice it does not harm)

Jaapv, You the man (or lady)...whichever applies! I missed the info button part. Says its doing the update now.

 

EDIT: We're all good!

 

 

Edited by Fast_Glass
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Al Brown
      New firmware is out for the M, version 2.1.0.0., but also for M262, 246 etc.

      Who knows what's new?
       

       

      Hello guest! Please register or sign in to view the hidden content. Hallo Gast! Du willst die Bilder sehen? Einfach registrieren oder anmelden!
    • By Jhhallissey
      Even though I believe I'm following all the steps (battery fresh out of the charger, SD card empty, formatted in-camera, holding only the firmware update file) I'm not able to update the firmware of my T (currently running 1.6, looking to upgrade to 1.9). Is there a wonky combination of settings that makes the Video ON + Turn-on not work (the camera just starts up normally). I've successfully updated the firmware in the past, so I'm baffled. Thanks!
    • By Rick in CO
      Will we get a lens coding firmware update for the M240 that functions as on the M10?,
       ie.  goes back to recognize the last non-coded setting after a coded lens is recognized and then removed?
      Would be nice!
    • By Lieberman
      Was hat es denn zu bedeuten, wenn zum Firmwareupdate angekündigt wird, dass das Bild im Lifeview zunächst sw erscheint. Gibt es denn eine Anzeige ohne Lifeview oder ist das im Unterschied zum Wiedergabebild gemeint? Abgesehen davon: was ist denn der Grund für diese Änderung?
    • By JakaSkorjanc
      Dear colleagues,
      I have recently updated my Leica M8 to version 2.024 and have got great problems with it. If I am shooting in S mode 3 shots in a row by pressing trigger with a short intervals, camera is switching off and even removing and reinserting battery does not help. In an hour or so camera is back to life and I can shoot again.
      I was reading all the advices with memory card, this is not the source of a problem. As I am in short leaving to the trip I would like to downgrade from 2.024 to 2.014 again. Is this possible and how to do it? Where I can find the firmware 2.014 ?
      Thank you.
      Jaka
×
×
  • Create New...