Jump to content
Sign in to follow this  
mike.schneier

R4S light meter issue

Recommended Posts

Advertisement (gone after registration)

I recently purchased an R4S and I have been having some issues with the light meter. When shooting outdoors with 100 speed ISO my meter has been saying I am over exposed even at F 16. Also when I open and close the aperture there is no change in the light meter reading. I have replaced the battery but still have had the same issue. Any advice on this issue? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Mike!

 

It looks, as if the leaver for the aperture-control is not moving. It's "sticking" in open position, probably because the leaver is slightly bent and is not catched the by the lens "aperure ring".

 

To test, if the aperture control works in principal, try to move the leaver - on the botton - carefull with your finger. In the viewfinder you should then see then the change of the speeds.

 

regards,

 

Torsten

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue., Read more about our Privacy Policy