Jump to content
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By RBScott
      Whenever I remove my SL2 battery, I lose all language, app, date and time settings, etc., and I'm forced to set them each time I remove the battery.
      Has anyone experienced this? I'm now charging with the usb-c port, but would like to figure this one out......
      Cheers,
      Scott
    • By KALBAR
      Hello.
      I have a problem.
      I have Leica 60 type 240.
      I have a non-original charger (nitecore)
      I don't know how old the battery is. The charger is new. I bought it a week ago. While charging the battery the EE message appears after about 10 seconds. Yes, I know the manual says it is short circuit protection but what causes the short circuit? The battery? All in all, it doesn't make sense to me. Maybe there is someone from Poland who reads this and lives in Gdansk, Sopot or Gdynia and could help me? Or you know what could the reason be. Some people wrote that it was the charger and they had the same problem and they say we have to use only the original charger. Unfortunately, I do not have the original Leica charger and I don't think I can get it quickly. I don't want to buy it. I have had the camera for 2 weeks. I wanted to take some pictures but as I can see there is no chance. Do you have any solution? I can’t get the battery or the charger here. Can it be charged any other way? Do I have to go to Leica Store Poland in Warsaw?
    • By bjamisonf
      Where can one find the battery charge level?
      What's the best way to extend the battery life? 
      If I shoot DNG/JPG, where do the JPGs end up? I don’t see them when I import the files into Lightroom. Are they the ones transferred over to the Leica Photos? 
      If one shoots A for aperture, shutter speed, and focus, is it the same as Full Auto in Scene Mode?
      I notice the photos I take in Black and White turn to color when I import them into Lightroom. Importing the B&W photo into Leica Fotos shows it is B&W, which I assume is so that it can be shared. My question is: Are there specific Lightroom presets that show the Leica style?
      I occasionally get the red box with spinning circle. Why does it do that? I assume it’s writing to disk but I’ve had occasions where I haven’t taken a photo at all, so there’s nothing to “write to disk.”
      Can I use the Leica Q2 LCD panel to focus/shoot like my Canon 5D Mark IV? Maybe I’m wrong but I recall seeing a video of a Leica Q doing so. 
      Does changing the user profile also change what’s found on the favorites menu? 
      Is there any sort of logic for how to set up the FN versus the wheel button? I appreciate their usefulness but I find I can’t remember what’s where and I end up going back to the menu button. Any suggestions on how to set it up logically? 
       
    • By Ron Naeve
      The first time I charged my Q2's battery it went to the green "charge" light. Yesterday the battery indicator was red. so I charged it overnight. this morning both the green charge and the orange 80% are lite. does this mean it's not fully charging? I pulled it out and re-inserted it. the charge was blinking but then stopped after 5 minutes. the orange 80% is still lite.? to me this means it's stuck between 80-100%? ? Anyone else experience this?
    • By Maien_
      Hello there!
      I feel like something is wrong with my Leica M6, but I can't confirm as it's my very first Leica (and I LOVE it).
      When it is 'powered' (fresh new batteries and not on Bulb mode), if I press the shutter half-way or even all-the-way, I don't get any reading in the viewfinder.
      The light meter is powered on and giving me a reading only when the wind lever has been pulled completely and the camera is ready to take a picture.
      While I can still use the camera properly, in specific light conditions (low light, cloudy and changing light) it's a bit risky to use as sometimes I have to wait 10-15 mins to have the natural lighting I'm looking for and the trigger could be pressed by inadvertence at any moment.
      Could you guys please confirm that:
      This is not normal, and the light meter should give me a reading even though I didn't pull the lever (as long as the camera is not on Bulb mode) It wouldn't be too crazy to fix as it should 'just' be a connection missing Thank you in advance.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue., Read more about our Privacy Policy