Jump to content
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Content

    • By bjamisonf
      Where can one find the battery charge level?
      What's the best way to extend the battery life? 
      If I shoot DNG/JPG, where do the JPGs end up? I don’t see them when I import the files into Lightroom. Are they the ones transferred over to the Leica Photos? 
      If one shoots A for aperture, shutter speed, and focus, is it the same as Full Auto in Scene Mode?
      I notice the photos I take in Black and White turn to color when I import them into Lightroom. Importing the B&W photo into Leica Fotos shows it is B&W, which I assume is so that it can be shared. My question is: Are there specific Lightroom presets that show the Leica style?
      I occasionally get the red box with spinning circle. Why does it do that? I assume it’s writing to disk but I’ve had occasions where I haven’t taken a photo at all, so there’s nothing to “write to disk.”
      Can I use the Leica Q2 LCD panel to focus/shoot like my Canon 5D Mark IV? Maybe I’m wrong but I recall seeing a video of a Leica Q doing so. 
      Does changing the user profile also change what’s found on the favorites menu? 
      Is there any sort of logic for how to set up the FN versus the wheel button? I appreciate their usefulness but I find I can’t remember what’s where and I end up going back to the menu button. Any suggestions on how to set it up logically? 
       
    • By Ron Naeve
      The first time I charged my Q2's battery it went to the green "charge" light. Yesterday the battery indicator was red. so I charged it overnight. this morning both the green charge and the orange 80% are lite. does this mean it's not fully charging? I pulled it out and re-inserted it. the charge was blinking but then stopped after 5 minutes. the orange 80% is still lite.? to me this means it's stuck between 80-100%? ? Anyone else experience this?
    • By Maien_
      Hello there!
      I feel like something is wrong with my Leica M6, but I can't confirm as it's my very first Leica (and I LOVE it).
      When it is 'powered' (fresh new batteries and not on Bulb mode), if I press the shutter half-way or even all-the-way, I don't get any reading in the viewfinder.
      The light meter is powered on and giving me a reading only when the wind lever has been pulled completely and the camera is ready to take a picture.
      While I can still use the camera properly, in specific light conditions (low light, cloudy and changing light) it's a bit risky to use as sometimes I have to wait 10-15 mins to have the natural lighting I'm looking for and the trigger could be pressed by inadvertence at any moment.
      Could you guys please confirm that:
      This is not normal, and the light meter should give me a reading even though I didn't pull the lever (as long as the camera is not on Bulb mode) It wouldn't be too crazy to fix as it should 'just' be a connection missing Thank you in advance.
    • By hoonetic
      So, I recently bought a preowned m240 from a Leica store and realized there was a problem when I was charging the battery.  The CHARGE LED would blink and after several hours both the CHARGE and 80% would be flashing at the same time.  Tried it several times but the battery would not charge properly.  I contacted the Leica store and told them what the issue was, so they decided to send me a replacement battery that was also used, but unfortunately, the issue still happens when I tried to charge the replacement.
      I'm planning on ordering one of the Nitecore USB chargers and maybe a new Leica charger to test the batteries.
      Has anyone heard of issues with Leica chargers for the m240s? 
      Thanks!
    • By marcdb
      I recently bought a NOS TL. I'm still figuring out the best way to use it - but nevertheless, so far, it's hard not to like the camera. 
       
      One issue that I have with the TL does not seem to be normal however: when I remove the battery for charging, and the camera is without battery for eg one night, I loose all settings: date and time, and the settings in which I was working before I removed the battery. Saved profiles are still there. Just a problem with the internal battery, or… normal for a TL?
       
      Marc
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue., Read more about our Privacy Policy