Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'shutterspeed'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Leica Forum

  • International User Forum
    • Leica M System
    • Leica L-Mount
    • Leica Q / Leica Q2
    • Leica X
    • Leica D-Lux / Digilux / V-Lux / C-Lux
    • Leica R System
    • Leica S System
    • Leica Collectors & Historica
    • Photo Forum
    • Leica & General Discussions
    • Leica Forum Discussions
    • LHSA Member Forum
    • Events & Member Meetings
  • Deutsches Leica Forum
    • Leica M-System
    • Leica L-Mount
    • Leica Q / Leica Q2
    • Leica X
    • Leica D-Lux / Digilux / V-Lux / C-Lux
    • Leica R System
    • Leica S System
    • Leica Sammler & Historica
    • Foto-Forum
    • Leica & Allgemeine Diskussionen
    • Leica Forum Diskussionen
  • Challenges / Wettbewerbe
    • Digi - Lux Challenge
    • Leica X Challenge
    • Leica Mini Challenge
    • Leica One Challenge
    • Barnack Challenge

Categories

  • Leica Q
  • Leica M (Typ 240)
  • Leica SL (Typ 601)

Categories

  • Leica Q
  • Leica M (Typ 240)
  • Leica M Monochrom (Typ 246)
  • Leica SL (Typ 601)

Categories

  • Leica M System
    • Leica M Cameras
    • Leica M Lenses
    • Leica M Accessories
    • Leica M Wanted
  • Leica L-Mount
  • Leica S System
  • Leica Q
  • Leica X
  • Leica D-LUX / V-LUX / DIGILUX
  • Historica
    • Leica R System
    • Screwmount Leica
  • Misc

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


City


Hobbies


Job


Name


Your Leica Products / Deine Leica Produkte


Website


PLZ

Found 2 results

  1. Hi, the Q2 is my first Leica (sorry 😉 ). Besides the weird Implementation of the much discussed BackButtonFocus I've noticed another strange one, but not sure if it's just me. In all my other cams you simply have a more/less plain, isolated setting: Minimum Shutter-speed. It just takes care the shutter-speed, in whatever (semi-)auto setting you force the camera in, does not go below a defined value, for obvious reasons, most important one: the user does not want it to go below that value, knowing what she/he is doing or anticipating on situations he/she expects. However, with the Q2 you CAN set the min value in the sub-menu AUTO ISO settings (which already is a bit strange) but what happens is that when you set the MIN SHUTTERSPEED, it ONLY works when ISO is set to AUTO. As soon as you decide to kick the ISO setting from AUTO to a specific value(simply because you want to for that shot/series and since I set the thumbweel to that function, its very easy to do so), you loose the min. shutter setting. Is that normal practice at LEICA? The other AUTO-ISO setting: MAX ISO is on the other hand maintained whatever you do (shutter/aperture/exp. correction etc.), so that one works fine i.m.o. Anyway, just curious about opinions and maybe i'm just wrong, for now a bit irritating I cannot set with full confidence a minimum shutter-speed and truly hope it's firmware-fixable. Thanks in advance
  2. Going to New York on the 4th of July. what are best photo viewing areas with the best backgrounds. Also, best iso, shutterspeeeds, lenses. On the SL is there something that i have to program to simulate a cable release? Thanks for everyone's comment!
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue., Read more about our Privacy Policy