Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'r4s'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Leica Forum

  • International User Forum
    • Leica M System
    • Leica L-Mount
    • Leica Q3 / Leica Q2 / Leica Q
    • Leica X
    • Leica D-Lux / Digilux / V-Lux / C-Lux
    • Leica R System
    • Leica S System
    • Leica FOTOS App / Leica LUX App
    • Leica Collectors & Historica
    • Photo Forum
    • Leica & General Discussions
    • Leica Forum Discussions
    • LSI Member Forum
    • Events & Member Meetings
  • Deutsches Leica Forum
    • Leica M-System
    • Leica L-Mount
    • Leica Q3 / Leica Q2 / Leica Q
    • Leica X
    • Leica D-Lux / Digilux / V-Lux / C-Lux
    • Leica R System
    • Leica S System
    • Leica FOTOS App / Leica LUX App
    • Leica Sammler & Historica
    • Foto-Forum
    • Leica & Allgemeine Diskussionen
    • Leica Forum Diskussionen
  • Challenges / Wettbewerbe
    • Digi - Lux Challenge
    • Leica X Challenge
    • Leica Mini Challenge
    • Leica One Challenge
    • Barnack Challenge

Categories

  • Leica Q
  • Leica M (Typ 240)
  • Leica SL (Typ 601)

Categories

  • Leica Q
  • Leica M (Typ 240)
  • Leica M Monochrom (Typ 246)
  • Leica SL (Typ 601)

Categories

  • Leica M
    • Leica M Cameras
    • Leica M Lenses
    • Leica M Accessories
    • Leica M Wanted
  • Leica L-Mount
  • Leica S System
  • Leica Q
  • Leica X
  • Leica D-LUX / V-LUX / DIGILUX
  • Historica
    • Leica R System
    • Screwmount Leica
  • Misc

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


ICQ


AIM


Yahoo


Jabber


Skype


Member Title


Location


Interests


City


Hobbies


Job


Your Leica Products / Deine Leica Produkte


Website

Found 4 results

  1. I recently purchased an R4S and I have been having some issues with the light meter. When shooting outdoors with 100 speed ISO my meter has been saying I am over exposed even at F 16. Also when I open and close the aperture there is no change in the light meter reading. I have replaced the battery but still have had the same issue. Any advice on this issue? Thanks
  2. Hi, I inherited a R4S and R5. I'm sure they haven't been used in ages. I'm trying to fire the shutter to test them out. They both seem perfectly fine in terms of electronics, metering, battery, etc. I'm also testing using 3-cam and 4-lenses. In both cases: They'll only fire on Bulb. At any other setting they won't shoot unless I retry at bulb. Yes, I make sure they're wound, and there aren't any obstructions in the film area (neither are loaded with film; I don't want to waste it if there's a problem). The self-timer will quickly flash, then slowly, as if it's going to fire, but then... nothing. I've swapped lenses, program modes, speed, aperture... just about everything. Neither is attached to a winder / motor drive. I'm not sure why they're both fine on Bulb but not at any other speed. I read a lot about gunky lubrication over time, but I'm kinda ruling that out since Bulb is fine (fair?). The mirror is fine; it's not locking into an intermediate position.. Do they only work if they're loaded with film? I don't see anything mechanical that would force this, but who knows?
  3. samwells

    Curves

    Pedestrian bridge, Richmond on Thames. R4SP, 28mm Elmarit.
  4. samwells

    Wall

    This local wall has been graffitied and overpainted so many times that it's beginning to turn into abstract-expressionism. R4S, Provia
Γ—
Γ—
  • Create New...