Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'p-a-s-m'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Leica Forum

  • International User Forum
    • Leica M System
    • Leica L-Mount
    • Leica Q / Leica Q2
    • Leica X
    • Leica D-Lux / Digilux / V-Lux / C-Lux
    • Leica R System
    • Leica S System
    • Leica FOTOS App
    • Leica Collectors & Historica
    • Photo Forum
    • Leica & General Discussions
    • Leica Forum Discussions
    • LHSA Member Forum
    • Events & Member Meetings
  • Deutsches Leica Forum
    • Leica M-System
    • Leica L-Mount
    • Leica Q / Leica Q2
    • Leica X
    • Leica D-Lux / Digilux / V-Lux / C-Lux
    • Leica R System
    • Leica S System
    • Leica FOTOS App
    • Leica Sammler & Historica
    • Foto-Forum
    • Leica & Allgemeine Diskussionen
    • Leica Forum Diskussionen
  • Challenges / Wettbewerbe

Categories

  • Leica Q
  • Leica M (Typ 240)
  • Leica SL (Typ 601)

Categories

  • Leica Q
  • Leica M (Typ 240)
  • Leica M Monochrom (Typ 246)
  • Leica SL (Typ 601)

Categories

  • Leica M System
    • Leica M Cameras
    • Leica M Lenses
    • Leica M Accessories
    • Leica M Wanted
  • Leica L-Mount
  • Leica S System
  • Leica Q
  • Leica X
  • Leica D-LUX / V-LUX / DIGILUX
  • Historica
    • Leica R System
    • Screwmount Leica
  • Misc

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


City


Hobbies


Job


Name


Your Leica Products / Deine Leica Produkte


Website


PLZ

Found 1 result

  1. Typically Exposure Preview works fine wide open. However, when stopped down to say f16 with subject matter in dim lighting, the option 'Exposure Preview > P-A-S' (vice P-A-S-M) should apparently keep the viewing (EVF or LCD) bright. Unexpectedly it doesn't, the view shows as being stopped down. Whereas, with a relatively brighter subject matter scene using f16, the preview stays bright (eg with the no exposure preview setting obeyed for manual focusing). Not easy to explain simply... Searching - found this in <Leica CL / TL / TL2 / T Forum> circa 2018. I don't see the then described snatched frames stuff but rather that the Q2M just plain stops down which ignores the set option 'Exposure Preview > P-A-S'. Seems to behave as though I had optioned the default 'Exposure Preview > P-A-S-M' or just plain ignores the set option in dim lighting. Experimented by setting 'Exposure Preview > P-A-S-M' directly in the main menu and also as a thumbwheel option but I imagine they both work as one and the same. It's really not a biggie but if somebody could confirm this either as a bug/buglet/feature or just that I've misinterpreted how the Q2M firmware should be working 😉
×
×
  • Create New...