Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'fotos'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Leica Forum

  • International User Forum
    • Leica M System
    • Leica L-Mount
    • Leica Q / Leica Q2
    • Leica X
    • Leica D-Lux / Digilux / V-Lux / C-Lux
    • Leica R System
    • Leica S System
    • Leica Collectors & Historica
    • Photo Forum
    • Leica & General Discussions
    • Leica Forum Discussions
    • LHSA Member Forum
    • Events & Member Meetings
  • Deutsches Leica Forum
    • Leica M-System
    • Leica L-Mount
    • Leica Q / Leica Q2
    • Leica X
    • Leica D-Lux / Digilux / V-Lux / C-Lux
    • Leica R System
    • Leica S System
    • Leica Sammler & Historica
    • Foto-Forum
    • Leica & Allgemeine Diskussionen
    • Leica Forum Diskussionen
  • Challenges / Wettbewerbe
    • Digi - Lux Challenge
    • Leica X Challenge
    • Leica Mini Challenge
    • Leica One Challenge
    • Barnack Challenge

Categories

  • Leica Q
  • Leica M (Typ 240)
  • Leica SL (Typ 601)

Categories

  • Leica Q
  • Leica M (Typ 240)
  • Leica M Monochrom (Typ 246)
  • Leica SL (Typ 601)

Categories

  • Leica M System
    • Leica M Cameras
    • Leica M Lenses
    • Leica M Accessories
    • Leica M Wanted
  • Leica L-Mount
  • Leica S System
  • Leica Q
  • Leica X
  • Leica D-LUX / V-LUX / DIGILUX
  • Historica
    • Leica R System
    • Screwmount Leica
  • Misc

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


City


Hobbies


Job


Name


Your Leica Products / Deine Leica Produkte


Website


PLZ

Found 10 results

  1. Hello. I have all the three compact cameras mentioned above and recently, everytime I connect them to Leica FOTOS and go to remote control mode, the only exposure setting I can control is the ISO. The options for aperture and shutter speed is greyed out and I can only control it with the camera physically. Why is this happening? I tried to put the camera on all PASM modes and made sure snapshot mode was off but didn't work. I reset the cameras and formatted the SD cards one million times as well. I can change other settings like resolution, metering, file format, etc.. except exposure!
  2. Ever since installing the Fotos App 1.3 update I cannot get my Q2 to connect to the app. Is anyone else having this issue?
  3. My new Q2 doesn't have Bluetooth On/Off. It only is off. I've reset the camera twice but it still is missing. And there isn't anything regarding GPS shown in the menus. When trying to pair it only gives option to press "SET" to abort. I have my LG phone and iPad setup with the FOTOS application and ready to pair/sync. but they can't find the camera because I can't turn Bluetooth ON. Help required. thanks guys.
  4. I am having a strange issue using Fotos 1.3 on my iphone X as a remote. When I use a 10 stop ND filter the app goes into auto mode for aperture for shutter (and is stuck on f1.7 which kinda defeats the purpose of a strong ND filter). The camera functions well on its own (I can manually control everything and I use a 12 sec timer to try and mitigate any shake from the shutter release, but would love to use the app). When I use the Fotos app without the ND filter I have no issue setting the camera manually as I prefer. Has anyone else had this issue? I hope there is an easy fix that I am missing!
  5. Ich weiß ich bin da etwas spät dran aber ich will jetzt auch mal weg von der Schiene die Photos immer in nem Drogeriemarkt entwickeln zu lassen, wenn's doch online sicher einfacher ist, weil man sich ja doch Wege spart. Wo lasst ihr denn online entwickeln und wie waren da bisher eure Erfahrungen?
  6. Greets! As attached, an M10-D is now family, with Leica, Zeiss & Cosina/Vöightlander primes. The M10-D is less in focus in the pic as it's so new to me I've read through several threads, including the FAQ's (!, ?), yet no set space on the site for: 1) one/differentiated FAQ, across all variants M10; & no "New to M10" thread. Just an observation, not critique! Okay, that all may present, as developed. First, thanks to Jono, Jaap, Scott & all of you for your perspective(s) & insights with this, yet new model... & some are already opining on an M11... That's investment, engaging, with thanks.... but I digress... as you can see, I'm moving in a 4,6,8,10 M-progression Despite its foibles, and "klunk,whirr,hiss" of a shutter (avoiding the anti-alias filter, um, "quality"), my M8 permitted me to adjust White Balance (WB) in degrees Kelvin such that I could set presets, & then further tweak/adjust in the menu: not so I've found in the FOTOS app. Not an issue with film: films are fixed in this regard, as we all know. The pic of my late father, zone focus, M8, Leica 24/2,8 ASPH, 3200 K WB... an SLR shooter, one may see the surprise/repose in is expression: "What?" As a parent, I often have that same expression Thanks for any insights on WB outside FOTOS presets. in multi-envisioned, Dave
  7. Hallo, ich überlege Fotos in Online-Galerien anzubieten, hat jemand Erfahrung damit?
  8. I have a Leica Q-P with firmware 3.1 and an iPhone 7+ with latest IOS updates installed (IOS 12.1.3). First of all I could not get Fotos app working with previous version of the Leica Q firmware, ie. 3.0. After I installed the latest Leica Q firmware 3.1 I could connect and download photos from my camera using Fotos app. However this did not last. After turning off my camera and back on again I could never get the camera connection from Fotos app. The camera wifi network was recognised OK by my iPhone. To test I could connect to WLAN network of the camera and enter the camera's WLAN password under the QR code OK. However when I added the Leica Q camera from Fotos and scan the QR code, after a spinning wheel action, the Fotos app report "Could not connect Check camera Wi-Fi is turned on and try again. I uninstalled and re-installed Fotos app again. This didn't make a difference. I was going to reset the camera as I suspect somehow the firmware stored an ill formed connection state persistently. But I would like to know if any of you experienced this problem. So to sum up, have you ever run into a situation in which the first Fotos connection to a camera with newly installed framework 3.1 worked, but subsequent connections failed after the camera was turned off and back on again?
  9. Hi, I have been successful in connecting my Leica Q to the new Leica FOTOS app downloaded onto my iPhone. After using the app and the q together this first time, I turned off the wifi on the camera and the camera disconnected from the app. As it should. My question is this: when I want to use the Q along with the FOTOS app again, do I have to go through the same process of pairing the iPhone and the camera in the FOTOS app by scanning the QR code again etc, or once I have turned on the wifi on the Q will the iPhone and the Q automatically re-pair again in the app for instant re-use? Thanks, Jeff
  10. The new Fotos app is released and, despite the description that it is for all Leica cameras with wifi, the C-Lux is not listed. I am beginning to believe that Leica put their badge on the C-Lux but don’t really consider it a real Leica camera. Very disappointing.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue., Read more about our Privacy Policy