Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Bracketing'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Leica Forum

  • International User Forum
    • Leica M System
    • Leica L-Mount
    • Leica Q / Leica Q2
    • Leica X
    • Leica D-Lux / Digilux / V-Lux / C-Lux
    • Leica R System
    • Leica S System
    • Leica Collectors & Historica
    • Photo Forum
    • Leica & General Discussions
    • Leica Forum Discussions
    • LHSA Member Forum
    • Events & Member Meetings
  • Deutsches Leica Forum
    • Leica M-System
    • Leica L-Mount
    • Leica Q / Leica Q2
    • Leica X
    • Leica D-Lux / Digilux / V-Lux / C-Lux
    • Leica R System
    • Leica S System
    • Leica Sammler & Historica
    • Foto-Forum
    • Leica & Allgemeine Diskussionen
    • Leica Forum Diskussionen
  • Challenges / Wettbewerbe
    • Digi - Lux Challenge
    • Leica X Challenge
    • Leica Mini Challenge
    • Leica One Challenge
    • Barnack Challenge

Categories

  • Leica Q
  • Leica M (Typ 240)
  • Leica SL (Typ 601)

Categories

  • Leica Q
  • Leica M (Typ 240)
  • Leica M Monochrom (Typ 246)
  • Leica SL (Typ 601)

Categories

  • Leica M System
    • Leica M Cameras
    • Leica M Lenses
    • Leica M Accessories
    • Leica M Wanted
  • Leica L-Mount
  • Leica S System
  • Leica Q
  • Leica X
  • Leica D-LUX / V-LUX / DIGILUX
  • Historica
    • Leica R System
    • Screwmount Leica
  • Misc

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests


City


Hobbies


Job


Name


Your Leica Products / Deine Leica Produkte


Website


PLZ

Found 4 results

  1. Hello, I'm new to the m9 and have a problem with Bracketing. I have a setup of 3/0/+/-/2 EV, which I thought would give me 3 pictures. However. the camera only shoot 1 picture. Somebody told me that the camera does all the mixing and processing automatically. This could not be correct as I certainly would like to be part of that process myself. Or? Any adwise as to what I'm missing or doing wrong will be appreciated. Sincerely, Tor
  2. I will be frank. I have never used the exposure bracketing. I always expose for the highlight and lift shadows. Although you get noise in the shadows, it is quick and painless. Most of the times the shadow noise doesn't even show up in print. However, I recently tried combining multiple exposure bracketed shots for HDR and got good results. I also found that "auto" bracketing is very useful. It rattles off multiple exposures by the single shutter press. Now it is one of my user preference. I was wondering whether anyone uses this routinely. (Posting in M240 since HDR is very much sensor capability related).
  3. Reading the spec. sheet for the Leica SL, it seems clear that these three options are available. Using up to +/- EV 3 stops. Having now twice handled this camera with the 24 - 90 mm lens, I can only see an option for 3 / 5 frames. Has something changed with V-2 update ? Both cameras had this firmware installed. Many thanks. p.s. Did a search but no information found.
  4. Hello Everyone! I am having some interesting problems when using my 18mm Super Elmar and Auto Exposure Bracketing for HDR. I will set up the shot and my M240 will take 5 images at what looks like the right exposures (-2 -1 0 +1 +2) at f16 but when I import them into Lightroom the f stops are different. I shoot on a tripod and do not touch my camera yet they will be different. f16, f8, f4 etc... The image quality is not up to Leica standard so much so that I was going to get rid of the lens. Only after doing some testing in my office today did I notice what was happening. If I take only one shot the image quality is better but not nearly as nice as my 35 and 50 lux. This only happens on my 18mm Super Elmar. I have tested it with my 35lux and 50lux and both of those lenses work beautiful and image quality is perfect which makes me think that it is a lens issue and not a camera one. I also went in to the Lens Profiles and try to manually choose my lens but it doesn't show up as a lens that I can select. Any suggestions at all are appreciated!! Thanks
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue., Read more about our Privacy Policy