Jump to content

Search the Community

Showing results for tags '18767'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Leica Forum

  • International User Forum
    • Leica M System
    • Leica L-Mount
    • Leica Q / Leica Q2
    • Leica X
    • Leica D-Lux / Digilux / V-Lux / C-Lux
    • Leica R System
    • Leica S System
    • Leica FOTOS App
    • Leica Collectors & Historica
    • Photo Forum
    • Leica & General Discussions
    • Leica Forum Discussions
    • LHSA Member Forum
    • Events & Member Meetings
  • Deutsches Leica Forum
    • Leica M-System
    • Leica L-Mount
    • Leica Q / Leica Q2
    • Leica X
    • Leica D-Lux / Digilux / V-Lux / C-Lux
    • Leica R System
    • Leica S System
    • Leica FOTOS App
    • Leica Sammler & Historica
    • Foto-Forum
    • Leica & Allgemeine Diskussionen
    • Leica Forum Diskussionen
  • Challenges / Wettbewerbe
    • Digi - Lux Challenge
    • Leica X Challenge
    • Leica Mini Challenge
    • Leica One Challenge
    • Barnack Challenge

Categories

  • Leica Q
  • Leica M (Typ 240)
  • Leica SL (Typ 601)

Categories

  • Leica Q
  • Leica M (Typ 240)
  • Leica M Monochrom (Typ 246)
  • Leica SL (Typ 601)

Categories

  • Leica M
    • Leica M Cameras
    • Leica M Lenses
    • Leica M Accessories
    • Leica M Wanted
  • Leica L-Mount
  • Leica S System
  • Leica Q
  • Leica X
  • Leica D-LUX / V-LUX / DIGILUX
  • Historica
    • Leica R System
    • Screwmount Leica
  • Misc

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Member Title


Location


Interests


City


Hobbies


Job


Name


Your Leica Products / Deine Leica Produkte


Website


PLZ

Found 1 result

  1. I recently found a super deal on a Visoflex 020 being sold by Adorama through auction listed as having major defects; the details described as "** Item Notes: Viewfinder does not switch back to LCD screen properly; Likely proximity sensor issue; May have other issues; Cosmetic condition is E ** However, the price was too good to pass up, less than half price of a brand new one. So I took a chance and bought it. When I received and tried it out, to my surprise, it worked, but there were green lines across the display. The lines went away when I angled the viewfinder to the max 90 degrees angle, but only temporarily. Issue returned when I adjusted the angle of the viewfinder again. I spent the latter half of a Friday evening/night before I pinned the problem down to the LCD connection to the main board. I started disassembling the base module where the unit connects to the camera at the hot shoe. There are four screws at the bottom, then the top of that module can be lifted up and out. There is a swinging door with the tiniest spring that attaches to that top piece, very easy to lose. The door can fall off easily. The hot shoe connection can then be disconnected from the metal hinge assembly by removing two silver screws and pushing back the two plastic tabs securing the connector to the hinge plate. To disassemble the main eyepiece module, the rubber eye "hood" or protector had to be removed; it is held in by double-sided adhesive at the top and bottom inside. Behind that, there are two screws left and right flanking the eyepiece that hold the upper and lower housing together. After I removed those, I spent a lot of time working the housing, trying to figure out if there were any other screws, or if adhesive or tabs were holding them together. Turns out, I took a chance and found out there is a tab on each of the three sides. The bottom comes off, and the main assembly is attached to the top housing. The ribbon flex cable connecting the base module to the eyepiece main module had no signs of damage; connection was fine, and removing/reattaching it did not resolve the green-lines issue. There were no breaks on the flex. However, pushing the flex beneath made the green lines disappear temporarily. So I removed the mainboard from the top housing assembly, and found a misaligned connection between eyepiece LCD and the mainboard: see, the connection is crooked It may have dislodged from the connector after a drop, or perhaps maybe it was never properly installed at the factory. Or maybe the continued adjusting/angling of the viewfinder furthered the loose connection? In any case, removing and reinstalling the connection made the green lines disappear and have not reappeared ever since I reassembled everything together. I tested the eyepiece multiple times on my TL before reassembling everything back together. Gotta say, I'm very happy with the viewfinder. Though it seems to pale in comparison to the viewfinder in my recently acquired CL, it is still a very welcome addition. And very fun to use. I'm not a serious photographer, but I'm slowly working my way into a new hobby.. Some background; I have repaired other people's smartphones in the not too distant past, and I collect and repair vintage Macintosh computers. After my experience with the TL, Leica cameras are working their way into becoming a new part of my collection.
×
×
  • Create New...